Ota yhteyttä »
Uutiskirje »
Seuraa kiropraktikko Jack Seeleya Youtubessa Kiropraktikko Jack Seeleyn Instagram Jack Seeleyn Facebook

FAQ

Usein kysyttyä

Mitä on hyvinvoiva elämä?

Hyvinvoiva elämä on sellaista, missä annamme jatkuvasti kehollemme kaiken, mitä se tarvitsee toimiakseen parhaimmillaan. Tärkeimmät alueet, joihin meidän pitäisi keskittyä saadaksemme optimaalisesti toimivan kehon, ovat fyysinen terveys, kuten terveellisesti toimiva selkäranka säännöllisillä kiropraktikkokäynneillä, paljon harjoitusta ja venyttelyä. Kemikaalinen terveys on huolestuttavaa, ne pääsevät kehoosi syömisen, juomisen, hengittämisen ja imeytymisen kautta. Psyykkinen terveys on sitä, miten ajattelemme ja miten käsittelemme tunneperäistä stressiä. Jos meillä on kyky hallita näitä osa-alueita elämässämme, elämme hyvinvoivaa elämää.

WHO:n määritelmä terveydelle on, että on optimaalisesti hyvinvoiva fyysisellä, psyykkisellä ja sosiaalisella tasolla, eikä pelkästään niin, ettei ole sairauksia tai raihnaisuutta.

Mikä on kiropraktinen käsittely?

Kiropraktinen käsittely keskittyy löytämään ja korjaamaan nikamien virheasentoja selkärangassa, jotta keho pystyy toimimaan kunnolla ja parantaa terveellisen elämän mahdollisuuksia.

Mitä tarkoittaa nikaman virheasento?

Nikama on yksi 24:stä luusta, mukaan lukien selkäranka, 7 luuta niskassa (kaulan alue), 12 selän keskiosassa (rintakehä) ja 5 alaselässä (lanne). Nämä nikamat ovat suunniteltu liikkumaan vapaasti ja sisältävät hyvin tärkeän keskeisen hermojärjestelmän. Nykypäivän elämäntyylin tuoman korkean puristuksen myötä nikamat voivat takertua ja sekoittaa selkäydinhermon toimintaa, jolloin keho ei pysty toimimaan optimaalisella tavalla.

Miten kiropraktikko auttaa nikamien virheasentojen kanssa?

Kiropraktikko on kouluttautunut tunnistamaan ja löytämään virheasennot selkärangasta tarkistamalla tarkan henkilöhistorian, tunnistamalla ryhdin kanssa olevat ongelmat ja käyttämällä tiettyjä ortopedisiä ja hermojärjestelmällisiä testejä. Näin ollen kehossa olevat ongelma-alueet voidaan tunnistaa.

Mikä on kiropraktinen käsittely?

Kiropraktinen käsittely on tietynlainen, kiropraktikon nopea työntö selkärangan alueelle, mikä ei liiku oikein tai on väärässä asennossa. Käsittely avaa niveliä ja palauttaa liikkeen eri osiin, mikä voi auttaa parantamaan hermojen ja ympäröivien lihasten toimintaa.

Mikä aiheuttaa nikamien virheasentoja?

Virheasento on kehosi vastaus rasitukseen; rasitus voi johtua erilaisista syöstä, kuten pitkäaikaisesta istuma-asennosta johtuvasta fyysisestä rasituksesta. Myös kemikaalinen rasitus siitä mitä syömme tai juomme, voi ilmetä fyysisesti selkärangassa. Se, kuten myös emotionaalinen rasitus, voi aiheuttaa selkärangan jäykkyyttä ja ärtymystä. Keho on sopeutunut ympäristöönsä, mikä on viisasta, mutta sopeutuminen vähentää kehon toimintakykyä ja kapasiteettia, ja ne tulisi korjata kiropraktikon käsittelyssä.

Ryhdin tärkeys?

Ryhti on yksi tärkeimmistä näkökulmista toimintakykyiseen kehoon. Nykypäivän istuva elämäntyyli, jossa vietämme suurimman osan ajastamme istuen tietokoneen äärellä tai autolla matkustaessa, valitsemme huonon ryhdin. Lisäksi toinen puoli kehoamme on hallitsevampi kuin toinen, esim. oikea- tai vasenkätisyys. Tämä hallitsevuus luo epätasapainoa ja vaikuttaa ryhtiin. Normaalin selkärangan kuuluisi näyttää S-muotoiselta sivusta.

Tämä muoto päästää selkärangan nivelet asettumaan oikein, joten ne voivat liikkua tehokkaasti. Lisäksi S-muoto mahdollistaa liikkeen ja toimii jousena, kuten iskunvaimennin, kun liikumme ja kannamme asioita. Tämä jousimainen kyvykkyys selkärangassa sallii liikkeen rasitusten kulkea oikein selkärangassa eikä varastoitua paikkoihin, jotka voivat aiheuttaa rappeutumista ja ärtymystä.

Selkärangan asento vaikuttaa koko kehoon, joten jos selkärangalla on väärä asento, kuten kiertynyt lantio tai laajentunut muoto alaselässä, niillä on vaikutusta koko vartaloon. Jotta meillä voisi olla hyvä ryhti, on äärimmäisen tärkeää, että selkärankamme liikkuu ja toimii oikein.

Ryhdin vaikutuksesta fysiologiaan on tulossa koko ajan lisäselvitystä. Esimerkki siitä, miten ryhti ja tunteet ovat yhteydessä, esimerkiksi masentuneella on yleensä huono ryhti, etukumara pään asento ja lisääntynyt rintarangan kyttyräisyys, ne voivat aiheuttaa lysähtänyttä olemusta. Vastakohta tälle voisi olla joku, kenellä on hyvä fiilis ja korkea itsearvostus, hänellä on yleensä täysin päinvastainen asentoon liittyvä olemus, olkapäät takana, pää pystyssä ja rinta ulkona. Hyvä ryhti voi siis auttaa tuntemaan olosi paremmaksi.

Miten parantaa toimintakykyä?

Jos etsit parempaa toimintakykyä kehollesi, käynti säännöllisesti kiropraktilla on loistava idea. Seeley kiropraktisella klinikalla keskitymme parantamaan selkärangan toimintoja ja saavuttamaan paremmin toimivan vartalon työstämällä selkärankaa säännöllisesti, käsittely palauttaa oikeanlaisen liikkuvuuden ja auttaa selkärangan luita asettumaan oikein. Parannettu liikkuvuus ja toimivuus sallivat lihaksiesi ja hermojärjestelmän paremman toimivuuden, mikä voi auttaa parantamaan kehosi toimintakykyä. Tämä on yksi pääsyy siihen, miksi urheilijat käyvät säännöllisesti kiropraktikon vastaanotolla.

Lihaksemme liittyvät luihin ja saavat kiertoa luiden asennoista. Jos luu on väärässä asennossa ja/tai ei liiku oikein, lihas ei saa oikeanlaista kiertoa ja voi laskea lihaksen toimivuutta. Joten jos haluat saada kehosi toimimaan parhaimmillaan, on elintärkeää että luut liikkuvat oikein ja ovat parhaassa mahdollisessa asennossa.

Mitä odottaa ensimmäiseltä käynniltä?

Ensimmäisellä käynnillä sinulla on konsultaatio kiropraktikon kanssa, joka huolehtii ongelmista ja lisäksi selitämme sinulle, miten selkäranka toimii ja miten kiropraktikko voi auttaa kehoasi toimimaan paremmin. Sen jälkeen sinulle tehdään kokonaisvaltiainen selkärangan tutkimus, missä ryhtisi tutkitaan ja ongelma-alueet paikallisestaan. Kun tästä saatu tieto on selitetty sinulle, kiropraktinen hoito suoritetaan. Käsittelyn jälkeen on tavallista, että sinulle varataan uusi aika, jotta tulokset voidaan käsitellä ja saat tilaisuuden saada suullista palautetta ongelmastasi ja toimintasuunnitelman tulevaa varten.

Miten pukeutua tapaamiseen?

On hyvä pukeutua löysiin ja sopiviin vaatteisiin, sinun pitää pystyä liikkumaan erilaisiin asentoihin silloin, kun kiropraktikko tutkii sinua. Suurin osa ihmisistä käyttää normaaleja arkisia vaatteita, joissa he tuntevat olonsa mukavaksi.

Sattuuko käsittely?

Kiropraktinen käsittely harvemmin sattuu, sillä käsittely on enimmäkseen nivelten avaamista ja alueiden toimintojen korjaamista. Saatat kuulla naksuvaa ääntä nivelistä, mikä syntyy kaasun vapautumisesta nivelen sisältä. Käsittelyn jälkeen voit tuntea arkuutta hoidetulla alueella, saman tyyppistä kuin kuntosalitreenin jälkeen. Siitä ei kannata huolestua, kehosi vain asettuu uusiin uomiinsa.

Kuinka usein tulisi käydä?

Riippuu sinusta, kuinka usein koet hyödylliseksi käydä kiropraktikolla. Suurin osa asiakkaista haluaa tulla uudestaan huomattuaan käsittelyn hyödyt, mutta jos et koe tarpeelliseksi tulla tai pääse jostain syystä tulemaan uudestaan pian, olet silti aina tervetullut uudestaan jos ja kun siltä tuntuu.