Ota yhteyttä »
Uutiskirje »
Seuraa kiropraktikko Jack Seeleya Youtubessa Kiropraktikko Jack Seeleyn Instagram Jack Seeleyn Facebook

Raskausajan kivut

Raskaus voi olla upeaa ja nautinnollista aikaa odottavalle naiselle, tai aikaa, jolloin nainen tuntee valtavaa kipua ja kohtaa paljon ongelmia kehonsa kanssa. Vauvan painon noustessa syntyy paljon lisärasitusta alaselän niveliin ja niitä ympäröiviin lihaksiin.

Tämä lisärasitus voi aiheuttaa selkärangan nivelien lukkiutumista ja estää nivelien vapaan liikkumisen, jolloin voi aiheutua lisää kipua ja rangan kireyttä. Myös rintakudoksen koko kasvaa raskauden aikana, jolloin rintakudos lisää osakseen rasitusta ja kireyttä alaselkään ja niskaan. Tämä aiheuttaa selkärangan niveliin lisää rasitusta ja lukitsee myöhemmin lihakset, jolloin ne alkavat kiristää ja aristaa.

Kiropraktinen hoito on hyvin turvallista ja hellää raskaana oleville naisille. Kiropraktiset tarkistukset tehdään selkärangan luihin, jotka eivät liiku ja toimi oikein. Herkkä pehmytkudoksen työstäminen voidaan tehdä myös ympäröivien alueiden rentouttamiseen.

Jack Seeley D. C. on opiskellut lisäksi myös tekniikoita lantion ja sitä ympäröivien alueiden tasapainottamiseen, jotta voidaan vähentää vääntöä ja mutkikkuutta niiltä alueilta, missä vauva kehittyy. Tämäkin tekniikka on hyvin hellä ja miellyttävä raskaana olevalle. Se sisältää lihaskalvojen jännitysten vapauttamista ja lantion sekä selkärangan rentouttamista kiropraktiikan menetelmin.

Tutkimus osoittaa, että kiropraktisten hoitojen käyttö raskauden aikana voi auttaa tekemään synnytyksestä kevyemmän. Teorian takana on ajatus siitä, että tasapainoisempi lantio, jossa on vähemmän lihas- ja sidekudoskalvojännitystä, päästää vauvan laskeutumaan aikaisemmin synnytyksen aikana ja näin ollen nopeuttaa synnytystä.